diumenge, 3 de febrer del 2013

20-01-2013 MARATÓ COSTA DAURADA TARRAGONA


Diumenge 6:30, em sona el despertador. He passat la nit en un Hotel de Tarragona, Vull tenir-ho tot controlat. Es la meva re-estrena en una Marató. Han passat quasi 9 mesos desde Empúries i 8 desde l'accident. Els darrers 3 mesos he pogut anar incrementant el ritme dels entrenaments i desde Desembre que ja faig tirades llargues. No em trobo tant ràpid com abans, però en canvi crec que estic millorant en la resistència. Be al gra.

1 hora abans ja estic al punt de sortida. Als pocs minuts arriben els amics Pantaurells Sergi, Joan, Alex i Enric. Els faig l'entrega dels dorsals que he recollit el dia abans i anem a deixar la bossa al gaurdarroba. Rodem molt suau uns minuts i ens dirigim a l´arc de sortida. Estic ben situat, entre el Sergi i els companys Alex, Joan i Enric que han decidit sortir amb el globus de 3:45. La meva intenció es fer 3:30, aixis que em situo teòricament al costat del globus.
Diuen que de la teoría a la pràctica hi ha un bon troç, i es aixis, ja que de seguida perdo el globus. Faig el primer Km a 4,55, just el temps que voldria fer, però hauré d'aprendre a regular perquè les meves cames van més ràpides que el meu cap.Els primers Km els fem bordejant l'escullera del port de Tarragona. Fa força vent, aixis que avui tindrem un enemic inesperat que voldrà fer-nos la punyeta. Aquest primer tram que es el que recorre l'escullera, anada i tornada son 7 Km, que els he fet en 34:35, es a dir que vaig a un molt bon ritme. Fins i tot massa ràpid per les meves pretensions. He de dir que he baixat una mica el ritme perquè el Ricard, un amic del Sergi que te previst fer la cursa en 3:30 m'ha agafat i m'ha fet veure que potser anava massa fort. Però hi ha quelcom que em diu que he de tirar, aixis que despres d'una estona d'estar amb el Ricard i uns companys seus de feina, decideixo tirar una mica més fort. A partir d'aquí començo a fer Km. al voltant de 4:45 i vaig força estona amb un runner que estic coneixent mentre correm, en Juanra. La veritat es que fem molts Km. junts, jo diria fins passat el Km. 21. Hem anat a buscar una carretera que porta fins a Cala Romana, bordejant la costa en direcció a Torredembarra. Fem mitja volta i tornem a enfilar la zona del passeig del port, per dirigir-nos cap al centre de Tarragona, concretament la Rambla nova fins al mirador.
Passo la mitja a 1:41:30, llavors encara estic rodant a bons ritmes, i fins i tot hi ha un moment que crec que puc millorar la meva marca en Marató. En alguns trams, com que es un circuit d'anades i tornades em vaig creuant amb tots els companys Pantaurells, el Sergi va molt destacat, i quant ell passa per un punt a mi encara em manca mig hora per arribar. En canvi a Alex, Joan i Enric els porto una mica d'avantatge, no gaire doncs estan molt forts.

La cursa va passant i molt, molt be, tot fins al Km 37 on suposo que la mare natura diu que ja està be d'aventures, que amb els entrenos que porto, el ritme es equivocat, i efectivament, els meus temps comencen a caure en picat, arribant al Km 40-41 que passes per davant de la meta amb un temps el darrer Km de 5:45. El darrer Km recupero una mica, no gaire i el faig en 5:30 creuant la meta cansat però molt satisfet, doncs he finalitzat de nou una marató, i això son paraules majors. Amb aquesta ja van sis, i si tot va be aquest mes de Febrer faré un altre. Temps final oficial de 3:26:36, un crono millor que el que tenia previst fer, però pitjor que el que feia presagiar els primers 37 Km. El ritme ha sortit 4:54 que no està gens malament. Tota la cursa amb molt de vent, aixis que potser el temps hagues estat lleugerament millor, però en tot cas molt satisfet del resultat.

Estic content de tornar a escriure una crònica. Ara hauré de tornar a agafar pràctica per donar-lis aquell aire èpic que havia aconseguit en els relats anteriors.

Fins la propera.