diumenge, 12 de febrer del 2012

12-02-2012 - XVII MITJA MARATÓ DE GAVÀ

Aquest diumenge 12 de Febrer, Gavà i Castelldefels han tornat a ser escenari d’una de les proves del calendari nacional de proves de fons.  La Mitja Marató Gavà-Castelldefels-Gavà. Amb sortida a l’avinguda de Joan Carles I i arribada a l’Estadi Municipal la Bòbila, el seu recorregut pràcticament pla per àmplies avingudes i llargues rectes, fa que estigui considerada com una de les mitges maratons més ràpides de Catalunya.

Junt a la idoneïtat del circuit, la bona organització és un altre dels principals atractius de la cursa que configura el  Gran Premi Diputació de Barcelona, que enguany arriba a la seva dissetena edició.
En aquesta convocatòria, la Mitja Marató ha mantingut els calaixos de sortida preferent a l’avinguda de Joan Carles I, a l’alçada de la rotonda del carrer de Sant Pere. Jo tot i tenir marca per estar al calaix del mig,  m´han donat un dorsal amb el fons blanc, el que volia dir que tenia que sortir en el darrer calaix. Ja m´anava be, doncs avui tocava tirada previa de 9 Km, i per tant això no ha afectat en el meu rendiment, més al contrari, doncs he pogut anar adelantant alguns corredors, i això em donava encara més força. Finalment, en lloc de 9 Km, m´han sortit 10,2, per poder quadrar el rodatge amb la sortida. Per aquesta mitja de Gavà, l´objectiu el tenia molt clar, trobar-me còmode per buscar sensacions i ritme de cara a la Marató de Barcelona. Encara queda una mica més d'un mes, però coincidint amb que tenia un entrenament de 30 Km, he aprofitat aquesta mitja per fer un entrenament una mica més entretingut.
 I la veritat es que m'he trobat molt be. Els primers 10 Km, els he fet a un ritme força suau, però intentant no baixar de 5 minuts el Km. Sabia que després tindria que mantenir un ritme constant, aixis que tampoc he volgut forçar en excés. En total he rodat 50 minuts, portant un ritme de 4:54. Com que el lloc on he fet el rodatge era al costat de la sortida, el carrer feia una mica de pujada, o sigui que tot ha estat pujar i baixar tota l'estona. Han sortit 51 metres de desnivell de pujada i 45 de baixada. 
Fet el rodatge, m'incorporo a la sortida a darrera del tot, i he sortit que gairebé ja no hi havia ningú darrera meu. Això m'ha permès fer una cursa molt diferent a les que he fet fins ara, on el meu objectiu, a part de mantenir un ritme per sota de 4:40, era anar passant les llebres. He de dir que fins al Km. 15 he anat fent temps per sota de 4:40, a excepció del Km. 5, on he aprofitat per prendre'm el gel màgic i veure una mica d'aigua. En aquest punt, jo ja portava realment 15 Km, i entrava dins dels meus propòsits fer aquest avituallament. Per no avorrir amb els temps de pas, dir que he clavat el parcial de 5 Km i el de 10 Km a un mateix temps, en concret 23:07 per cada parcial de 5 Km. En el Km. 10 ja havia passat a les llebres de 1:55 i 1:50, i tenia per davant meu la de 1:45 i 1:40. El següent parcial, fins els 15 Km de mitja encara l'he fet millor, i l'he fet en 22:46.
No m'ho podia creure, portava ja 25 Km, i els meus temps seguien millorant. Llavors ha vingut el darrer tram, em quedava un darrer esforç per assolir un bon rodatge. Quant mancaven poc menys de 6 Km per l'arribada, he atrapat a la llebre del 1 hora 40 minuts. M'he mantingut amb ella gairebé un parell de Km, però he vist que el meu ritme estava baixant, passant els Km. 16 i 17 per sobre de 4:40 el Km. He de dir també que durant uns metres m'he trobat al company Pantaurell Jaume Martinez. Quant m'he posat al seu costat, ja m'ha avisat que anava força tocat, he estat amb ell un minut, però m'ha demanat que tires perquè ell anava just. Llavors, ja m'havia passat de nou la llebre de 1:40, aixis que he tingut que apretar per agafar-la. Quant portava una estona amb ella, he decidit que arribava el moment de fer un darrer esforç, de comprovar com estaven les forces, i la veritat es que sorpresivament, he respòs molt be. He anat millorant el ritme, i finalment he fet els 3 darrers Km. a 4:36, 4:37 i 4:31. Aixis doncs, m'ha sortit un darrer parcial una mica mes lent, però també força bo. Segons el cronometratge oficial surt un ritme dels 21 Km. de 4:39, es a dir, que ho he clavat. Segons el meu Fore, el ritme ha estat de 4:36, però l'important han estat les sensacions, i la veritat es que han sigut molt bones. 
Estrictament parlant de la cursa, he de dir que està força ben organitzada, el recorregut es molt planer i fàcil de fer, i per trobar un punt dolent, dir que la borsa del corredor, es molt, però que molt curta, doncs tant sols han posat una samarreta. Els avituallaments son suficients i no ha mancat l'aigua, i fins i tot en un d'ells he pogut prendre un Gatorade. L´arribada també ha estat ben organitzada, i hem pogut menjar fruita. M´he fet un massatge, doncs tenia els bessons força tocats. Encara ara estic una mica carregat, però esperem que demà ja tornem a estar quasibe a tope.
 La temperatura una mica fresqueta, uns 3 graus, i al final, una mica de vent, el que ha fet que els darrers Km, siguessin una mica mes durs.



Be, ara toca descansar de curses durant una setmana, tot esperant la mitja de Barcelona, on qui sap si intentaré millorar la meva marca.