dilluns, 5 de març del 2012

04-03-2012 MITJA MARATO COSTA BARCELONA MARESME

Fa una setmana i escaig, no tenia previst fer aquesta mitja. Tot va sorgir el passat diumenge 26 de Febrer, quant a l´arribar a casa mig enfonsat pel resultat de la Mitja de Barcelona, vaig voler posar-me a prova. Segurament el mes convenient a les alçades del calendari que estem, i amb la mirada posada en la MARATÓ DE BARCELONA, era fer una tirada llarga de 30 Km, tal i com me l'havia programat en Carlos.

Però he de dir que personalment, mes que una tirada llarga el que necessitava era convencem a mi mateix de que, lo del passat diumenge havia estat com a conseqüència dels problemes físics que havia tingut durant la setmana prèvia.

Llavors busco per Internet algun lloc per passar el cap de setmana, li comento al pare, i finalment decidim passar el cap de setmana en família. Busquem un hotel a Santa Susanna i arribem el divendres al vespre.

M'ha anat de conya, perquè m'he presentat a la línia de sortida molt fresc de cames, i molt ben menjat.

El dia de la cursa em llevo a les 6 del matí. Faig el ritual habitual de totes les curses i surto cap a L'estació de tren de Santa Susanna als volts de les 7:30. En poc mes mitja hora estic a Calella. Llavors aprofito per deixar una bossa al guarda-roba i em dirigeixo cap a la sortida. He anat fent temps, i 30 minuts abans ja soc al lloc de sortida. Com que em tocaria fer tirada llarga, decideixo fer un parell de Km a un ritme molt suau, just per on està el calaix de sortida dels dorsals vermells que es el que jo porto. Els minuts van passant i es dona el tret de sortida. Els primers 6 Km transcorren pel passeig marítim que uneix Calella i Pineda, arribant fins a gairebé L'estació de pineda, tornar a Calella, i torna a agafar el passeig Marítim. El primer bloc de 5 Km el faig a un molt bon ritme, potser massa ràpid, però em sento molt còmode. Parcials de 4:12, 4:17, 4:18, 4:17 i 4:15. En el Km. 6 ja estem a Pineda, i continuem bordejant la via del tren i la platja. En el Km. 9, ja dins del terme de Santa Susanna, tinc la família esperant el meu pas. He de dir que es el primer cop que els pares, la iaia, la meva dona i les meves filles em donen recolzament plegats, dons son tots 6 animant-me al meu pas. Pico les mans de les nenes, aixeco els braços per saludar i continuo la meva marxa, sense afluixar ni un pel, potser fins i tot amb mes força, ja que continuo molt be de cames, i la família em dona una empenta extra. Passo el Km. 10 amb un parcial de 42:55. Crec que es el millor parcial de 10 Km que he fet mai en una mitja.
Segueixo anant a bon ritme, entrant a Malgrat i enfilant per L'Avinguda dels Països Catalans, c/ del Carme, Cami del Pla, i tornant a anar a buscar el mar pel Pol. Pomareda fins el camí de la Pomareda, ja a nivell de mar. El tercer parcial el faig amb un temps de 21:45, portant llavors 1:04:40. Em queda un darrer esforç. Just passat L'Avituallament del 15 arriba de nou el lloc on es troba la família. Es el Km. del 15 al 16 on faig pitjor parcial, fent aquest Km. en 4:30, 10 segons més que el pitjor registre fins llavors. He de dir que m'he pres un petit respir, primer en l´havitua-llament i després al passar davant de la família. A partir de llavors he tornat a incrementar lleugerament el ritme, fent uns parcials de 4:23, 4:23, 4:25 i 4:25. Anava força còmode, creia que podia estrènyer una mica mes, però no volia forçar en excés la màquina. Llavors encaro els darrers 1.097 metres. Trec les forces que em queden i faig un Km. 21 en 4:17. Esprinto els darrers 100 metres per creuar la meta en 1:31:28. Fantàstic. He tornat a fer MMP, rebaixant en 27 segons el meu anterior registre. He de dir que des-de que ha començat la cursa, tenia al cap dos objectius. El primer era intentar aconseguir MMP, bàsicament per poder dedicar aquest petit triomf al meu pare que està passant uns moments una mica complicats. I en segon lloc, volia retrobar-me, volia tornar a creure en que els entrenaments tenien que donar el seu fruit. I ho he aconseguit. Si a això li afegeixes que els pares, la dona i les filles t'han estat animant, doncs no es pot demanar res mes.

He de dir que la cursa es molt plana, que es fàcil de portar, però te una gran pega, i es que no hi ha gairebé gens de gent animant, tant sols alguns trams de Calella i de Malgrat hi ha gent donant recolzament als corredors. A Pineda i Santa Susanna, el caliu de la gent es gairebé inexistent. També cal destacar que avui ha fet un dia molt agradable, i que fins i tot el vent ens ha respectat. La petita brisa que feia amb el vent de cara a la tornada, gairebé no s'ha notat, i crec que no ha influït en el temps final.
Quant arribo a la meta, passo per la recollida de la borsa del corredor (molt complerta), agafo la bossa al guarda-roba, i torno trotant fins a L'hotel. En total he fet altres 5 Km, el que sumat al rodatge inicial, i a la cursa, em donen uns 28 Km de tirada. Una mica especial, però tirada a la fi.

POSICIO GENERAL: 297    POSICIO CATEGORIA: 143     VELOCITAT MITJA: 13,83 Km/H