dissabte, 5 de maig del 2012

29-04-2012   X. MARATO D´EMPÚRIES


Avui m´ho he passat molt be, he sortit a gaudir de la Marató D´Empúries i la veritat es que ho he pogut fer.  Es tracta de la X edició d´aquesta cursa que combina també una cursa de 10 Km i una mitja marató. Molt ben organitzada, i sobretot uns avituallaents excel.lents.M´aixeco ben d´hora, son les 5 del matí. Vaig a l´ordinador una estona a repassar si hi ha algun comentari al Facebook (començo a tenir cert síndrome de Facebook), em prenc la llet i em vesteixo ràpid, doncs quasi son les 5:50 hora que he quedat amb l´Enric Mateu. Quant arribo al punt de trobada, ja està esperant. Sortim de Terrassa que ja toca les 6 del matí. Autopista, tot molt fàcil i ens plantem un hora abans al lloc de sortida. Passem per darrer cop pel Sr. Roca, ens col.loquem el dorsal, em faig una massatge amb les cremes per les cames, poso en la butxaca de la faixa portadocuments els gels màgics que utilitzaré per la carrera, decideixo a darrera hora que no portaré música, col.loco el mòbil al seu lloc, i anem a deixar la motxilla al guarda-roba. Quant ens dirigim a la sortida, li demanem a un amable corredor que ens faci una foto. 


Aquesta serà la única foto plegats que tindrem l´Enric i jo (ja comento mes endavant perquè ha estat aixis). I als pocs minuts de posar-nos en el lloc de sortida, s'obren les portes del Museu arqueològic d'Empúries. Son les 8:30 i comença la X Marató d´Empuries. Avui no tinc el típic formigueig i els nervis de tots els maratons que he fet fins ara. Estic super relaxat, i quant m´anadono ja estem corrent. Sortim en sentit contrari que l´any passat, es a dir direcció a L'Escala pel Passeig d'Empúries i Ronda del Pedró. Fins el Km 2 anem sortejant corredors mirant de trobar el nostre ritme de carrera. Hem decidit amb l´Enric que intentarem fer a 5 minuts el Km. I aixis ho fem durant el primer tram. Al Km. 3 enfilem per anar a buscar la carretera de Sant Marti d´Empúries , per tombar de nou al Km. 4 a la de Sant Pere Pescador. Passem pel punt Km 5 clavant el temps, en concret uns segons menys del temps previst, però amb molt bones sensacions. L´Enric no para de dir-me que porta posat el pilot automàtic, i es ben cert, perquè tot i que intento tibar d´ell en diverses ocasions aguanta estoicament les meves envestides marcant-me el ritme, sense deixar-me fer burrades. Aquest es un tram força avorrit, i van caient els Km. Ja comencem a creuar-nos amb corredors que porten un ritme molt mes alt que el nostre i que ja van de tornada a buscar el punt Km. 10. Desprès de passar pel Km 7 on hi ha una catifa de cronometratge, girem per anar a buscar l´Escala. Tot va segons el previst, l´Enric marcnat-me els ritmes i jo aprofitant per anar gravant amb el mòbil algunes imatges. La cursa s´ha de dir que es maca pel circuit Peró mooolt avorrida en el que es refereix a animació de gent. Quant passem pel Km. 10, es a dir pel Passeig d´Empúries, aquí si que hi ha força gent doncs es on hi ha la línia d'Arribada i ens trobem a molta gent a banda i banda recolzat-nos. Es també el tram mes maco, doncs es un Km. al costat del mar i les ruïnes d´Empúries.

Del Km. 11 al 18 es fa per un tram divertit, doncs passem pel centre de la vila d´Empúries, Passeig del Mar, la platja, en fi, un tram que el passem molt distrets. A sobre ens trobem molt be físicament i els parcials surten exactes. 
 Anem a buscar de Nou la Ctra.. De Sant Martí d´Empúries per tornar a repetir el recorregut. Tot va perfecte fins el Km. 26 quant de sobte, l´Enric, just coincidint amb un avituallament s'atura, i em diu no puc, no puc em paro. Tenia molt clar que aquest cop volia fer una marató tranquil.la, però també amb bona companyia, però no ha pogut ser. No m´inportava  baixar el ritme, com ho he fet al final de la cursa quant m´he trobat al CORRECAT Biel54, però esta clar que parar trenca el ritme, i jo em trobava molt i molt be. Tot i aquest contratemps, ha estat un plaer fer gran part de la marató al costat del gran Enric. He afrontat doncs la resta de la Marató amb la mateixa filosofia, la de gaudir del paisatge, de la gent, del plaer de córrer, però en cap moment he volgut patir (això em fa pensar que darrerament estic afrontant les curses sense cap objectiu de fer temps, i crec que m´ajuda molt a l´hora de gaudir-les i de no sentir-me gens cansat.)

 Tornem a passar en el 30-31 pel passeig d´Empúries, i de nou força gent donant ànims. Ara ja tant sols manca un darrer esforç, els darrers 12 Km. Tots els que hem fet maratons sabem que son en principi els pitjors Km, on quasi sempre apareix el mur, però de nou no me l´he trobat, i he seguit ja no tant còmode com al principi, però mantenint els ritmes. Be ara potser estic mes pletòric que quant estava corrent, i analitzant els darrers 8 Km, veig que han hagut 6 Km per sobre dels 5 minuts, cap cosa de l´altre mon, però esta clar que el cos ha començat a reflexar la manca de preparació per aquesta Marató, i sobretot la rutina i els bons ensenyaments que m'havia inculcat en Carlos. També he de ser honest amb mi mateix, i he de dir que la manca d'entrenament ha estat sobretot per problemes amb el genoll que m´han obligat a passar un parell de cops per FISIO, i que m´ha impedit entrenar, doncs fins i tot han hagut dies que no podia gairebé caminar. Avui el genoll m´ha anat molestant, però sabia compensar les molèsties amb el fet de que estava gaudint molt, i l'esforç em mantenia la musculatura en un estat que no m'impedia continuar la cursa.
El pitjor Km. de la cursa ha estat el 39 quant una pujada important m´ha fet parar. Hauran estat uns 300 metres, però no tenia gens de ganes de patir. Aquest km. l´he fet en 5:51, però ha valgut la pena doncs m´he trobat de conya pels darrers Km. Tot va perfecte ja fins el final, fins i tot puc anar atrapant a altres corredors que vaig veient en la distancia, però que aconsegueixo superar en el tram final. I just quant enfilo els darrers 700-800 metres, em trobo un company CORRECAT, en Biel54. Ell també fa la marató però el seu plantejament es de fer-la en 1 hora mes. Per tant el seu ritme es inferior al que portava fins ara. Però ha estat fantàstic compartir amb ell aquests metres, en pocs minuts ens hem explicat moltes coses, però sobretot ens hem donat forces. L´he felicitat doncs havia estat el seu aniversari, i ens hem despedit quant he tingut que girar per anar a buscar la línia de meta.

He creuat la línia d'arribada en 3 hores 32 minuts i 58 segons, en el lloc 117 de la general i 47 de la categoria Veterans(M40). Les sensacions molt bones, la mitja final 5:02, podríem dir que he clavat els temps previstos. No ha estat la millor marca, lògicament, era el que tenia previst, tenint en compte que no era aquest L'objectiu, els entrenaments no havien quasi existit i tampoc el circuit era el millor per fer marca. Tot i això es segueix notant que he millorat molt el fons. L´any passat ja vaig fer aquesta cursa i vaig trigar 11 minuts mes, arribant molt mes cansat, amb rampes a les cames i gairebé sense poder dir ni fava.
He anat a buscar la medalla, he agafat una cola, i m´he dirigit cap a la línia d'Arribada on he esperat que arribes l'amic Enric. Finalment, també un gran temps per a ell amb un crono de 3 hores 52 minuts. FELICITATS ENRIC.

I això es tot, ha estat una gran cursa, i com ja he dit m´ho he passat molt be. I a sobre tenir la companyia durant 26 Km de l´Enric, i el darrer Km. d´en Biel54 ha estat el millor de la jornada CORRENTJUNTS.


Aquí poso el temps de tota la marató i les classificacions parcials que he anat fent